A jó szaki bizony nem tegnap tanulta a szakmát!

Szerintem a szerelői munkák többségét felértékeli az, ha sokat tapasztalt, a gyakorlatban már sokat látott szakember végzi el őket. Mert az elméleti tudás elsajátítása is fontos ugyan, de a “terepen” eltöltött évek nagyban hozzátesznek a megbízhatósághoz. És azokat nem pótolja semmi…

Itthon nagyon sokat főzünk, kedvencünk a kókuszolaj használatára alapuló “konyha”. Mániánk azon receptekkel való kísérletezés, melyekhez a kókuszolaj használata hagyományos napraforgó olaj helyett még hozzá is tesz, nemhogy elvesz. Van egy kinti, külön épületrészben felszerelt gázos sütőnk is, odabent pedig villanytűzhelyet használunk. Online főzőórákat is tartunk, és nagyon megijedtünk, amikor bekaptunk egyszer egy délelőtti egy csőtörést. Szerencsére azonban találtunk olyan szerelőbrigádot, a www.topvizgazfutesszerelo.hu-s szakik személyében, akik estére már meg is oldották a gondunkat, így nem kellett lemondanunk a közös órát! Kifejezetten sok résztvevővel.

Emlékeztem rá, hogy a leendő csatornázási feladatokhoz, amik még előttünk állnak, egyik barátom nemrég átküldte a https://topvizgazfutesszerelo.hu/csatornazas linket, és be is ugrott a csőtöréskor ezen webhely neve – mi mindent végeznek el még? Ezen tűnődtem. Szerencsére szinte tényleg mindent, így nem csak csatornázási ügymenetekhez hívhatók.

A kókuszolaj modern dolog, de nem érzem magam akkora újítónak, mióta látom, hogy az ilyen típusú munkavégzés, amit a topvizgazfutesszerelo.hu-nál csináltak nálunk, mennyire modern köntöst kapott úgyszintén, és milyen korszerű viszonyok között történik bármi, már ilyen területen is. Náluk megvan az emlegetett évtizedes tapasztalat is a szakmában (több évtizedes is igazából, szóval még egy másik korszakban kezdték), de mindenféle modern körülmény is dukál ehhez az egészhez. Amitől gyorsan tudnak dolgozni és tartani a kapcsolatot a vevőkörükkel, ügyfeleikkel.

Először is egy szupi weblap, ami nem csak informatív, de élesben használható is, a probléma leírásával, és annak továbbításával történő segítségkéréshez. Másrészről egy jó vállalkozói szemlélet, ami egyesíti ezen munkaterületeket. Amikről már a domainből is sejthetjük, hogy sokfélék, de igazából hat menüpont alá csoportosíthatók: Csőtörés, Vízszerelő, Gázszerelő, Fűtésszerelő, Duguláselhárító, Csatornázás.

És, hogy mit szeretnénk még elvégeztetni velük? A https://topvizgazfutesszerelo.hu/csatornazas linken is olvasható, hogy ezen belül is több dolog kiépítését és javítását végzik. Nem csak szennyvízelvezető csatornájáét – amire elsőre asszociálnánk. A területen belül ugyanis létezik nagyon sok válfaja a csatornázási munkálatoknak. A csapadékot elvezető csatorna is csatorna, de meglepő módon ide tartoznak a légcsatorna-rendszerek is, amik komolyabb klímaberendezések esetén szükségesek. Nekünk ilyen is van… (Nem felvágásból, de ilyesmihez nagyon rég vadászunk megfelelő szakembert és nicsak: https://topvizgazfutesszerelo.hu/csatornazas – ők a leírásaikban erre a területre is fókuszálnak). Ezekben ugyanis rengeteg por és szennyeződés gyűlhet össze, és még gombák is megtelepedhetnek benne. Mi már nem csak felújítani, hanem újat kiépíteni akarunk. A régi már a lakóházzal szomszédos udvari épület része volt, akkor is, amikor vettük az ingatlant. Velük, a topvizgazfutesszerelo.hu-val mindkettőt meglehet valósítani, ahogy más területeken is teljes körű foglalkozást vállalnak legyen szó régi dolgok megújításáról, vagy valami teljesen új kivitelezésről.

És velük szóban is könnyű volt egyeztetni – ez igencsak meggyőzött, ha már úgy adódott, hogy hamarabb kellett várnunk valami más miatt a kiérkezésüket. Hála Istennek ezen területen jó előre gondosan tudunk tervezni, de a csőtöréses esetkor is jól ment a kommunikáció és a kiérkező urakat sokáig kérdezhettem a munkametódusukról. De addig eljutni, hogy kijöjjenek, tényleg nem bonyolult és teszik ezt igencsak gyorsan, komolyan véve, hogy bármily’ ilyen jellegű probléma micsoda kalamajkát okozhat egy háztartásban. Hívhatjuk őket telefonon is, de mint mondtam, akár a netes oldalukról is közvetlenül. Esetlenül leírva a problémánkat is megértik, mit szeretnénk, hogy mit kell majd csinálni, ami nekem első találkozásunkkor szintén a sokéves szakértelmük meglétéről tanúskodott! Azt kell, hogy mondjam: velük biztonságban vagyunk!