A kókuszolaj nem jó sebfertőtlenítésre, de a neomagnol igen!

A kókuszolajat a sütésen/ főzésen kívül sok mindenre lehet használni, én például még mielőtt főzni kezdtem volna vele, rendszeresen a hajpakolásomba tettem. Nem csak a konyhában lehet használni, számos más területen is lehet hasznosítani, de a neomagnol helyettesítésére például nem jó.

A neomagnol egyébként egy klórszagú tabletta, amit alapvetően fertőtlenítésre használnak, de én a fogorvosnál találkoztam vele. A legtöbben a fogászati gyökérkezelés során illetve a kisebb sebek fertőtlenítésekor találkozhattak már vele. Maga a tabletta nagyrészt klorogén-szeszkvihidrátot tartalmaz.

Nem vagyok valami szerencsés a fogaimmal, gyakori vendég voltam a fogorvosnál már gyerekkoromban is. Ahogy felnőttem, és lett saját keresetem, otthagytam a szokásos fogorvosomat, aki nem éppen korszerű eszközökkel dolgozott, és váltottam egy magánorvosra.

A fogorvosbudapest.info oldalon akadtam rá egy nagyon jó fogászatra, a leírások és értékelések alapján pedig úgy döntöttem, hogy ide fogok járni. Sajnos a körzeti fogorvosoknak, hiába van nagy szakértelmük, nem állnak a rendelkezésükre azok az eszközök, amiknek a segítségével a modern megoldásokat alkalmazva tudnák ellátni a pácienseiket.

A rendelés a magánfogorvosoknál egészen más. Sokkal többet konzultálnak a betegekkel, sokkal jobban figyelnek arra, hogy bevonják őket a folyamatokba, a döntésekbe.

Egy ideje nagyon sokat szenvedtem a bölcsességfogaimtól, és sakkor jöttem ehhez a fogorvoshoz, mikor beláttam, muszáj lesz kiszedni őket. Foglaltam időpontot, elmentem egy konzultációra, majd kitűztük a beavatkozás idejét. A fogorvos nagyon kedves volt, minden kérdésemre válaszolt, de javasolta, hogy olvassam el a honlapot, itt ugyanis nagyon sok minden le van írva a bölcsességfogak eltávolításáról, és lehet, hogy az időközben felmerülő kérdéseimre itt választ is kapok, de persze felajánlotta, hogy őt is bármikor kereshetem.

Itt érthetően le van írva, hogy mi is az a bölcsességfog. Ezek a fogak ugyanis a harmadik őrlőfogak, amikre akkor volt szükség, mikor még sokkal nehezebben rágható tápanyagokat ettünk.

Sokan azt hiszik, hogy a bölcsességfogakat mindenképpen ki kell húzni, de ez nem igaz. Vannak olyan emberek, akiknek a bölcsességfoguk nem okoz semmilyen problémát, és nem is nagyon érzik meg, hogy ott van pluszba. Ők szerencsések. De sokaknak rosszul nő, rossz helyen van és emiatt nehezen lehet takarítani és kilyukad. Sok problémával járhat egy plusz fog, hiszen van, hogy ezzel összetolja a már meglevő fogakat, sokszor rossz irányba kezd kibújni, begyullad. Ilyenkor van szükség a bölcsességfogak eltávolítására, amit mindig a megfelelő szakemberre kell bízni.

Ezen az oldalon írnak még arról, milyen a körbemetszés, hogyan távolítják el a fogat, mikor érdemes menni és még a vésésről is szó van.

Az emberek általában félnek a fogorvostól, a fogászati beavatkozásoktól, pedig nem kellene. A fogorvosok épp úgy, ahogyan minden más orvos is, segíteni akarnak a pácienseken. Nem teszik ki felesleges fájdalomnak az embert, nem húznak ki jó fogakat, nem végeznek felesleges beavatkozásokat.

Egy magánorvosi rendelőben elég jó körülmények között lehet megejteni ezt a sokaknak kellemetlen látogatást. Ahol én voltam, ott nagyon szép a rendelő, megnyugtatóan hat az emberre. AZ orvosok is kedvesek, a gépek pedig modernek, a beavatkozás kellemetlen volt, de nem volt olyan fájdalmas, mint amilyenre számítottam.

A fogorvosbudapest.info oldalon rengeteg információt lehet olvasni, összegyűjtöttek egy csomó tévhitet, több beavatkozás menete is részletesen le van írva, célszerű átolvasni, ha fogorvoshoz készül az ember.

És ajánlom a rendelőjüket, nekem abszolút jó tapasztalataim voltak velük. Gyorsan, viszonylag fájdalommentesen, komplikációk nélkül kikapták a bölcsességfogamat, ami sok álmatlan éjszakét okozott nekem, és az áraik is elég rendben voltak, nem volt túl drága a kezelés sem.