A környezettudatossághoz hozzájárul a megújuló energia használata is!

Az, hogy étolaj helyett kókuszolajat használok, csak egy a számos környezetvédő akcióm közül. Igyekszem a lehető legkevesebb szemetet termelni, igyekszem szelektíven gyűjteni a szemetet, nem veszek pálmaolajjal készült termékeket sem, és a mindennapjaimban is igyekszem a megújuló energiaforrásokat használi.

De honnan tudhatod, milyen a lakásod energiafelhasználása?

Az e-tanusitas.hu profilja az energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén, méghozzá nagyon gyorsan és pontosan.

Az energetikai tanúsítvány igazából mindenféle felújítási, korszerűsítési pályázathoz kellhet, illetve kötelező, ha el akarod adni az ingatlanodat. Sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen, pedig szerintem nagyon jó, ha tudjuk, hogy mennyire magas az ingatlanunk energiahasználata, és ahol csak tudunk, csökkentsünk rajta.

Fontos, hogy a lakásunk mennyire korszerű, hiszen a korszerű, zöldebb energia felhasználás a környezetünket is védi.

Ezért kértem egy időpontot az e-tanusitas.eu oldalon, hogy megtudjam, mennyire korszerű a lakásom, és min kellene változtatnom, hogy a jelenleginél is zöldebb és korszerűbb legyen. Szerencsére az energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén elérhető ennél a cégnél. Igaz, Budapestre olcsóbban mennek, mint máshova, de ez nem jelentős különbség. Az áraik kint vannak az oldalukon, így mindenki meg tudja nézni őket.

Ez a cég nagyon gyorsan intézkedik. Beszéltünk, majd 2 nap múlva már jött is a kollégájuk, hogy megnézze a lakásomat. Mindent alaposan szemügyre vett, kicsit beszélgettünk is, majd ő elment, gondolom leadta az adatokat, 1 nappal később pedig meg is érkezett a tanúsítványom, e-mailben, hiszen igyekszem környezettudatos lenni, így nem kértem se futárt, se papírt ehhez.

Jó kis cég, ajánlom mindenkinek, aki tudni szeretné, mennyire zöld a lakása.