A szigetelés pályázat elengedhetetlen a napelemekhez!

Mindenki szeretné csökkenteni otthona környezetszennyezését, ezért használunk környezetbarát termékeket, mint például a kókuszolaj. Azonban itt nem kell megállnia a történetnek, merjünk nagyobb távlatokban gondolkodni és nagyobb tételekben. Igaz, hogy a hasonló jellegű beruházások nem olcsók, de jót teszünk vele Földnek és hosszú távon a pénztárcánknak is. Egy szigetelés pályázat például nagyban tudja csökkenteni a házunk energiafelhasználását, így csökkentve a villanyszámlát és a környezetünk szennyezését is. Azonban tudod még mi az, ami még jobban tudna segíteni Neked abban, hogy hatékonyan harcolj a klímaváltozás ellen? A napelemek! Ha felkeltettem az érdeklődésedet, akkor mindenképpen olvass tovább, hidd el, megéri!

Először is, engedd meg, hogy bemutassam neked a napelempalyazatok.hu weboldalt, ami a legjobb barátod lesz a napelem rendszerek telepítése során. Amennyiben még nincsenek konkrét terveid, csak eljátszogatsz néha a napelem gondolatával, akkor is érdemes ide ellátogatni. Számtalan fontos információt és érdekességet, irányt mutatnak meg nekünk, hogy semmi esetre se fusson zátonyra a projektünk. Elsődlegesen azért jöttek létre, hogy segítséget nyújthassanak neked a Lakossági energiahatékonysági hitelprogram során. Méltányos áron tudsz vásárolni (és telepíteni) napelemeket, 0%-os hitelből.

Szerencsére ismételten elérhető a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel pályázata, mely a természetes személyeknek elérhető elsősorban. A hitel mértéke maximum ötmillió forint lehet, mely fordítható napelem rendszerek telepítésére, napkollektorok vagy hőszivattyúk beszerelésére, fűtésrendszerek korszerűsítésére, hőszigetelésre vagy akár a nyílászárók cseréjére. Ez azért nagyon szuper, mert az energiafelhasználásod szinte 0-ra csökkenne. A napelempalyazatok.hu segítségével nem kell aggódnod semmi felől sem, ugyanis rendkívül széles szolgáltatási palettával fogják kielégíteni a vásárlók igényeit.

Nem csupán a napelemek felszerelésében, de a pályázatban is segítenek. Rendkívül precíz helyszíni felmérésüknek köszönhetően pedig nem kell afelől aggódni, hogy valami gond történik a későbbiekben, ugyanis rendkívül körültekintően fognak leellenőrizni mindent. Viszont tudod, hogy minek kell majd megfelelnek egy helyszíni felmérés során?

szigetelés pályázat
Bízd profikra!

A helyszíni felmérés – Szigetelés pályázat első lépcsőfoka

Ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy árajánlatot adhassunk szinte akármire. Egy magára valamit is adó cég vagy vállalkozó nem fog mondani számodra semmi konkrétumot, mielőtt alapos szemügyre nem vette a házat, vagy pedig meg nem nézte a tervrajzokat. Sajnos egy napelem rendszer nem a legkönnyebb – sem a legolcsóbb – dolog, így meg kell bizonyosodni arról, hogy egészen biztosan el fogja-e bírni a házad ezeket a napelemeket.

Az online konzultáció és egyeztetés náluk nem opció – hogy is lenne? -, hiszen nem derül ki a ház egy-két apróbb hibája néhány képből és a tervrajzból. Egy profi szemrevételezőnek kell kivonulnia és megkeresni az esetleges buktatókat a napelemprojekt kapcsán. Ez tipikusan az az eset, amikor ténylegesen csak a hibákat keressük. Amennyiben nincs hiba és a ház tökéletesen alkalmas arra, hogy megtörténjen a telepítés, akkor lesz árajánlat adva.

Mit ellenőriznek ilyenkor?

Tisztában vagy vele egyébként, hogy milyen sok dolgot figyelembe kell venni? És nem csak arra gondolunk itt, hogy a ház paramétereit vizsgáljuk. Persze nyilvánvalóan először azt kell leellenőrizni, hogy alkalmas-e a tetőszerkezet arra, hogy telepítsük a napelem rendszert. Az is lehet, hogy előtte érdemes a szigetelés pályázatra is gondolni, mert nagyon régi a tető. Ha elég erős, jó a tájolása, optimális a dőlésszöge, nem árnyékolja le semmi és még az elektromos rákötési pontok is a helyükön vannak, akkor nagyon szuper minden.

Ezeken felül az is nagyon fontos, hogy fel tudja mérni a cég az energiaigényeket. Hány fős a család, mennyit vannak itthon, mik a fogyasztási szokások, születik-e új baba, beköltöznek-e a nagymamák. Ugyanakkor ide tartozik az is, hogy lesz-e nagyteljesítményű gép beszerelve a házba, mint például egy klíma. Minden olyan tényező, ami növelni fogja az igényeket, a kivitelezőkre tartozik és el kell nekik mondanunk.

Így fogják majd a tervezés során kiszámolni a villamos tervezők azt, hogy milyen teljesítményű és méretű napelemrendszer szükséges ahhoz, hogy az áramszámlák nullázódjanak. Ezen kívül figyelembe veszi a cég az esztétikai szempontokat is az inverter végső helyének kiválasztásakor, hogy ne csak hatékony, de szép is legyek a végeredmény.

Ha nem felel meg a felmérésen otthonunk

Amennyiben a házunk nem lesz alkalmas arra, hogy napelem rendszert telepítsünk a tetőre, akkor a cég nem fordul el tőlünk, hanem sorra veszi velünk a különböző alternatívákat. További helyeket kutatva fel szokták ajánlani a garázstetőre való felszerelést, vagy esetleg egy földre szerelhető állványrendszer gondolatát ültetik el a fejünkben. Egy a lényeg számukra: örömet szerezzenek a potenciális vevőknek és maradéktalanul kielégítsék az igényeiket.

Felmerül a kérdés? Mi az az inverter?

Az inverter feladata az, hogy a napelem rendszer által termelt egyenáramot váltakozó árammá alakítsa át, amivel az otthoni eszközök is üzemelnek. Tehát igazából maga az inverter a lényege a napelemeknek, ezért is ezek a legdrágábbak a teljes rendszerben. Inverter nélkül nem lehet hasznosítani a termelt energiát, mivel mindenhol váltakozó áramot használunk.

Éppen ezért nem érdemes egy olcsóbb invertert választani csakis azért, mert mi nem szeretnénk még több költségbe hajszolni se magunkat se a pénztárcánkat. Sajnos, ha az inverter elromlik – ami egy kevésbé jó minőségűvel megeshet pár éven belül – akkor ki kell cserélni, ami nem lesz egy kellemes mulatság. A napelempalyazatok.hu oldal éppen ezért a német SMA inverterekre esküszik, melyekre 5 év garancia is van. Ebben az esetben azonban nem a javítás garanciális, hanem egy teljesen új terméket kapunk azonnal. Micsoda szolgáltatás, nem? Szerencsére ez a szuper magyar cég csak ilyen kiváló kapcsolatokkal és partnerekkel rendelkezik.

Amennyiben mondjuk 5-10 év múlva nő a lakás energiafelhasználása és bővítjük a napelemrendszert, akkor figyelembe kell venni azt, hogy az az inverter, ami nekünk jelenleg van, nem alkalmas arra, hogy nagyobb teljesítményt nyújtson. A tervezők mindig az adott rendszerhez kapcsolják az invertert és amennyiben nem kérjük meg őket egy nagyobb teljesítményű beszerelésére, akkor sajnos az inverterünket is cserélni kell, aminek lehet, hogy semmi gondja nincs, csak már nem tudja ellátni a feladatait a megnövekedett igények miatt.

Ezért ajánlott a nagyobb teljesítményűt beszerezni, mert egy meglévő cseréje sokkal komolyabb kiadást fog jelenteni.

Akkor pontosan mi is ez a szigetelés pályázat?

Mindent összefoglalva egy szuper lehetőség a magánszemélyek számára, akik korszerűsíteni szeretnék otthonukat. Nem csupán a környezetet védhetjük ezzel, hanem jelentős összegeket spórolhatunk hosszútávon, ami ugyebár nem utolsó szempont.

Az ügyintézésben, a hitelhez és pályázathoz tartozó papírmunkában is segítséget nyújt majd a napelempalyazatok.hu cég, ami szerintem egy szuper szolgáltatás. Sajnos sokan vannak úgy, hogy csak a pénzük van, de a megfelelő tudásuk és rálátásuk nincs meg ezekhez a dolgokhoz. Amennyiben Te is szeretnél napelem rendszert telepíteni és még nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá, mindenképpen keresd fel ezt a céget, állnak rendelkezésedre a felmerülő kérdések esetén!