Egy jó fotózás sokkal jobb tud lenni, mint a kókuszolaj

Vajon mennyire lehet egészséges a kókuszolaj? Ha az interneten olvasgatunk ebben a témában, akkor különféle információkat találhatunk. Sok helyen olvashatjuk azt, hogy a kókuszolaj mennyire egészséges, milyen sok mindenre felhasználható, és hogy sokkal jobb alternatíva lehet, mint például az olívaolaj.

Abban lehet igazság, hogy az olívaolaj használata nem feltétlen legegészségesebb dolog, amit használhatunk, viszont olvastam olyat a kókuszolajról is, hogy a kizárólagos használata a máj tekintetében elég káros lenne. Éppen ezért szerintem a legideálisabb dolog az lehet, ha vegyesen használunk többfajta egészségesebb olajat. Így nemcsak egyfajta olajfa forrásunk lesz és valószínűleg a testünk meg fogja kapni azt a mennyiséget, amire szüksége van.

A korábban is figyeltem az egészséges táplálkozásra. Sportolóként szinte nem is volt más lehetőségem hiszen, ha nem étkeztem volna tudatosan és nem válogattam volna meg azokat az ételeket, amiket beviszek a szervezetembe, akkor nem érhettem volna el olyan sikereket, hogy a dobogóra állhassak.

Ezt a fajta áldozatot meg kellett hoznom a siker érdekében. Legalábbis a legelején áldozatnak éreztem ezt az egész dolgot, hiszen nem ehettem akármikor csokoládét, nem ehettem chipset, ha éppen úgy tartotta kedvem. Meg volt határozva, hogy mennyit ehetek és naponta hányszor. Egy idő után ebbe is bele lehet szokni, úgyhogy pár hónap után ez az egész már teljesen természetessé vált számomra. Viszont amikor mások megkérdezték, hogy hogyan étkezek, mi az, amit ehetek, és mi az, amit nem, akkor páran elcsodálkoztak, hogy még szinte gyerek létemre hogyan bírhatom én ezt a diétát. Viszont ez nem diéta volt, mert nem a fogyás volt a lényeg, hanem hogy elegendő energiához jussak és a szervezetem megkapjon minden olyan tápanyagot, amire szüksége van.

A sportolói létből áthozott táplálkozás jó kiindulópont lehetett az életem további részére is. Sokkal könnyebben alakítottam át az étkezésemet, mintha a korábban semmi közöm nem lett volna hozzá. Ha másért talán nem is, de ezért mindenképp hálás vagyok. A sport megtanította közlésre, a kitartásra, arra, hogy semmi nem fog magától az ölembe hullani, és arra is megtanított, hogy emelt fővel viseljem ne csak a sikert, de a vereséget is.

A sportolói lét ugyan nem könnyű és áldozatokat kíván, de amit általa tanulni és nyerni lehet, az talán sokkal többet ér, mint bármilyen tankönyvi tananyag. Magántanulóként megtanulhattam azt is, de hogy hogyan kell felkészülni egy fél év anyagából úgy, hogy ötöst kapj. Bejárogattam volna az órákra is, viszont én sokkal jobban szerettem volna magamra koncentrálni és a sportra. Amikor ezt elmondtam a szüleimnek, akkor első hallásra egy kicsit elbizonytalanodtak abban, hogy ez valóban jó ötlet lenne-e, viszont sikerült meggyőznöm őket arról, hogy elég tehetséges, kitartó és szorgalmas vagyok ahhoz, hogy iskola nélkül is szerezzek érettségit.

Amikor véget ért a sportolói pályafutásom, akkor már tudtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Egy pontos kép volt a fejemben arról, hogy én milyen életet szeretnék élni, milyen munkát tudok elképzelni magamnak, milyen környezetben fogom jól érezni magam, és mi kell ahhoz, hogy valóban boldog életem lehessen. Sokan ezekre a kérdésekre egész életükben nem tudják a választ, viszont én elég határozott és magabiztos voltam abban, hogy mire van szükségem.

Mikor sikerült minden kitűzött célomat elérnem és a férjemmel megalapítottuk a családunkat, akkor úgy döntöttünk, hogy ezt a pillanatot megörökítjük. Ehhez mi sem lenne jobb, mint egy profi fotózás.

Az interneten nagyon sok fajta fotós megtalálható, ezért nem volt egyszerű dolgunk kiválasztani azt az egyet, akit végül megbíztunk ezzel a feladattal. Szoboszlai Kriszti szerintem az egyik legjobb a szakmában. ha valamilyen szolgáltatást veszek igénybe, akkor igyekszem a legjobbat választani, hiszen a munkámban én is mindig törekszem arra, ha tőlem telhető legjobbat nyújtsam. Éppen ezért, ha még fizetek is egy szolgáltatásért, hát akkor nyilván a legjobbat szeretném.

Amikor megláttam Kriszti weboldalát, akkor nagyon megörültem neki. Első körben a portré fotózás árak érdekeltek, viszont többfajta fotózás és elérhető nála. Van kismama fotózás, élmény fotózás, esküvői vagy jegyes fotózás, művészi és glamour, gyermek és családi stb. Szinte bármilyen fotózás elérhető nála, amiért csak szeretnél. A weboldalon nagyon sok referencia munka megtalálható ezért, ha kíváncsi vagy rájuk, ott mindent megtalálsz.

Szerintem Krisztinek nagyon jó stílusa van. Olyan egyedi képeket készít, amikre ha ránézel, akkor egy tudod, hogy ezeket ő készítette. Nekem. Egy ilyen fotósra volt szükségem, akinek van egyedisége, szépen dolgozik, könnyű vele a közös munka, megbízható, segítőkész és még a gyerekekkel is könnyen szót ért. Ha te is szívesen választanál egy ilyen fotóst, akkor most már tudod hol találhatod.

Hogyan zajlik a közös munka?

Először átbeszéltük minden fontos információt. Ilyen például az, hogy mik a te elképzeléseid, milyen fotókat szeretnél végeredményként, milyen témát képzeltél el, milyen érzelmeket szeretnél közvetíteni, mi a koncepció, hány fajta ruhában szeretnéd ha lefotózna, a sminket saját magadnak vagy sminkes fogja készíteni, a hajaddal kapcsolatban ugyanezek a kérdések, milyen stúdiót szeretnél választani stb. Ha minden olyan információt átbeszéltek, de ami Krisztinek fontos ahhoz, hogy a legszebb munkákat tudja elkészíteni, akkor következik a közös munka, a fotózás.

A hangulat fotózás közben mindig önfeledt és szabadon adhatod önmagad. Ez szinte elvárás is, hiszen csak úgy tudnak jó képek készülni, ha nem vagy befeszülve, önmagadat tudod adni és jól érzitek magatokat.

Ha elkészültek a képek, akkor a következő lépés az, hogy a nyers fotók közül kiválaszd azokat, amik a legjobban tetszenek. Ezeken Kriszti elvégzi az utómunkát, retusálja őket, majd 3-4 héten belül meg is kapod az elkészült képeket.

Amennyiben a portré fotózás árak érdekelnek, akkor a weboldalon az áraknál ezt is megnézheted. A portréfotózás árak szerintem egyenesen arányosak az elkészült munka minőségével. Ha megnézed az általa készített képeket, akkor szerintem neked is ugyanez lesz a véleményed róla.

Amennyiben valamelyik szerettednek élményt szeretnél ajándékozni, akkor Szoboszlai Kriszti fotózáshoz egy nagyszerű fotózás olyan élmény lehet, aminek mindenki örülne. Sokan nem szeretik, ha fényképezik őket, viszont Krisztivel tényleg annyira gördülékenyen megy a munka, hogy szinte észre sem veszed, úgy elrepülnek a közösen eltöltött órák. Az ajándékutalványt digitálisan és postai úton is kérheted. 4 fajta csomag közül választhatsz: alapcsomag, exkluzív csomag, VIP csomag és mix csomag stúdió plusz szabadtéri fotózás. Mindegyik csomag eltér valamennyiben a másiktól.

Az alapcsomag tartalmaz 12 darab retusált fotót, ezek közül 4 darabot lehet kérni fekete fehérben is. Amennyiben az alapcsomagot választod, akkor a stúdió bérlése az plusz díjként fog megjelenni. A stúdió árak nyolcezer és tízezer forint között vannak óránként. Az exkluzív csomag huszonnégy darab retusált képet tartalmaz, amiből 7 darabot kérhetsz fekete fehérben. Amennyiben a VIP csomagot választod ajándékba, s akkor a szerettedet 30 darab képpel ajándékozhatod meg, amiből 10 darabot fekete fehérben is megkap, és mindemellé még professzionális sminket is kap és fodrász is megcsinálja a haját. Ha ezt a csomagot választod, akkor ajándékba kapsz 2 órás stúdió bérlést a fotós által kiválasztott stúdióban. Amennyiben a mix csomagra esik a választásod, akkor negyvenöt darab kép fogja gazdagítani a csomag tulajdonosát, amiből 10 darab fekete fehér. Ebbe a csomagba szintén beletartozik a professzionális sminkes illetve fodrász. Ezek a csomagok szerintem nagyon kedvezőek, hiszen sok képet tartalmaznak, illetve neked nem kell külön a sminkkel és a fodrásszal foglalkoznod. Ennek köszönhetően, ha nem tudod magad profi szinten kisminkelni és a hajadat úgy beállítani, ahogy azt megálmodtad, akkor a VIP vagy a Mix csomag lesz a legjobb választás számodra vagy a megajándékozottad számára.

A weboldalon Szoboszlai Krisztiről és a munkáiról több véleményt is olvashatsz. A számomra a legkedvesebb vélemények lényege, hogy Krisztivel nagyszerű a hangulat a fotózás közben, a gyerekekkel könnyen szót ért, ezért, ha családi vagy gyermek fotózásról van szó, akkor nem lesz kihívás ez a fajta fotózási fajta sem. Illetve meg lehet még említeni azt is, hogy szívvel, lélekkel készíti a képeket.

Szoboszlai Krisztiről akár már korábban is hallhattál, hiszen a Portrait Master Award díjat egyszer már elnyerte. Ez is arról árulkodik, hogy egy nagyszerű fotósról van szó, aki megérdemli az esélyt, hogy számodra is csodaszép képeket készíthessen.

Amennyiben minőségi, egyedi, kreatív és magával ragadó képeket szeretnél készíttetni magadról, a családodról vagy a gyerekedről, akkor Szoboszlai Krisztit csak ajánlani tudom. Eddig szinte ódákat zengtek róla, de nem véletlenül. Ha te is meg szeretnéd tapasztalni azt, hogy milyen egy profi fotóssal együtt dolgozni, akkor foglalj időpontot minél hamarabb hozzá. Az őszi és téli időszakban hamar elfogynak a szabad helyek, úgyhogy érdemes lehet a foglalással sietni.

Legyenek olyan fotóid magadról vagy a családodról, amire mindig örömmel nézel, és amikről szép emlékek jutnak az eszedbe.