Fájó lábaimra a talpmasszázs nyújtott megoldást

A minap azon gondolkodtam, hogy vajon csak azért használok kevesebb olajat, mert a drágább kókuszolaj mellett tettem le a voksomat, és igazából a kiadásokat próbálom ezzel kordában tartani, vagy tényleg azért, mert egyébként is lehet kevesebb olajjal főzni, sütni, mint ahogy azt még anno a szüleimtől láttam. Nem tudom, nálatok ez hogy nézett ki pontosan, de nálunk édesanyám mindig mindent bőséges olajban készített el, amikor elköltöztem, eleinte én is ezt a példát követtem, de mikor elkezdtem foglalkozni az egészséges táplálkozással, és átváltottam a kókuszzsírra, akkor már az olaj mennyiségére is odafigyeltem. A kókuszolajat egyébként én nem csak a főzéshez használom, hanem egyfajta testápolóként is, főleg ebben az őszi és téli időszakban, amikor jobban kiszárad a lábam, a kókuszolaj csodákat képes tenni vele. Viszont a sok mászkálás miatt sokszor érzem magam nagyon fáradtnak, ami nem csak a lábamban érezhető, hanem az egész közérzetemre is kihat.

Szöget ütött a fejemben, hogy kipróbálom a talpmasszázst. Még nem jártam ilyen masszázson, így a keresőben kerestem rá arra a kifejezésekre, hogy talpmasszázs Budapest, mivel budapesti szalont szerettem volna találni, ahová munka után is könnyedén be tudok ugrani. Ennek a keresésnek az eredményeként találtam meg a Karma Thai szalont, amiről nagyon sok jó véleményt is olvastam mind az oldalon, mind pedig a Google értékeléseknél. Ez kellően meggyőző volt ahhoz, hogy ne kutakodjak tovább. A talpmasszázs budapesti szalonjaikban több helyszínen is elérhető, van egy szalon a VII. kerületi Síp utcában és a VI. kerületi Király utcában is. A munkahelyemhez a Síp utca van közelebb, így odafoglaltam időpontot, amit telefonszámon keresztül is megtehettem volna, de láttam a weboldalon, hogy van egy időpontfoglaló rendszer, ahol néhány kattintással roppant gyorsan le lehet adni az időpont foglalást.

Az oldalukon nagyon sok információt lehetett találni arról, hogy milyen előnyei vannak a talpmasszázsnak, részletesen le volt az is írva, hogy hogyan zajlik egy talpmasszázs, valamint hogy milyen területeken tud segíteni, valamint azt is megtudtam, hogy a talpmasszázs módszere egy ágazat a természetgyógyászaton belül. Egészen megvilágosodtam ebben a talpmasszázs témában.

Én először egy 60 perces talpmasszázst választottam, gondoltam, csapjunk a lovak közé. Amikor betértem a szalonba, néhány percen belül már meg is kezdtük a masszázst. Körülbelül olyan 50 percen keresztül masszírozta a masszőr a talpamat és a lábkörnyéki részeket. Ezután pedig a végén az utolsó körülbelül tíz percben a vállamat, a nyakamat és a fejemet is átmozgatta. Meglepődtem, mert nem tudtam, hogy ez is része a talpmasszázsnak, nagyon pozitív volt számomra, hogy a folyamat azzal zárult, hogy a nyakamat és a vállamat is átmozgatták.

Ennél elégedettebb azt hiszem, nem is lehetnek. Gyönyörű, kulturált szalonban tölthettem el egy csodálatos órát, ami után teljesen felfrissült állapotban utazhattam haza. Azt említettem már, hogy a masszázs végén teával is kínáltak? Milyen kedves, milyen figyelmes gesztus ez tőlük!