Figyelem! A kókuszolaj nem jó az elektronikai berendezéseknek

Ez ugyan egy elég egyértelmű kijelentésnek, felhívásnak tűnik, de sajnos a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy néha muszáj kimondanunk azt is, ami egyértelmű, mint például, mikor a mikróra ráírják, hogy ne tegyél bele macskát meg hasonlók. Biztos vagyok benne, hogy az olvasó is tudna egy ehhez hasonló példát mondani, vagy többet is. Nos, én múltkor úgy jártam, hogy valami általam nem ismert okból kifolyólag, lehet másnapom volt, vagy valami, de a fésülködő asztalomnál tettem a hajamra a kókuszolajos pakolást a fürdő helyett. Mivel elkezdett merülni az a fél vezeték nélküli füles, ami a fülemben volt, gondoltam gyorsan beteszem helyette a másikat…. Olajos kézzel, igen pontosan. Nem gondoltam rá, hogy meg kéne mosni a kezemet, mielőtt ezt megteszem. Nos pár nap múlva a csodás kis szerkentyű elkezdett mindenféle furcsa dolgot művelni. Random kikapcsolt, lecsatlakozott a hálózatról, sistergett, aztán egyszer csak elnémult. Igen, csak az egyik fele, és nem is nagyon szoktam mindkettőt egyszerre használni, de nagyon ráfüggtem a hangoskönyvekre, és mivel a többség… na jó, mind angolul van a családot idegesíti, ha hangosan hallgatom. Szóval muszáj volt sürgősen új füles után nézni. Tisztában voltam vele, hogy ez nem lesz két forint, mert a haldokló is csak azért volt olyan olcsó amilyen, mert úgy hozattuk Kínából. Viszont nem voltam hajlandó várni egy hónapot, hogy ideérjen a helyettesítője, szóval kerestem egy olcsó helyet itthon, vagyis igyekeztem. És ahogy a mondás tartja, aki keres talál. Én pedig találtam!

A Google így találta meg: BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek, és valóban minden ilyesmit találsz itt. A legegyszerűbb lámpától elkezdve, a (nekem legalábbis, aztán az informatikusok össze ne vesszenek rajtam) legbonyolultabb szoftverekig, itt szinte mindent megtalálhatsz. Legyen az az említett szoftver, háztartási kisgép vagy kerti elektronika, esetleg gyerek játék vagy, esetemben fül vagy fej hallgató. Nekem teljesen mindegy volt melyik csak lehetőleg vezeték nélküli legyen, mert mindig mindenbe beakadtam miatta a korábbiaknál. Szóval céltudatosan rákerestem erre a kettőre, és végül úgy döntöttem, hogy akkor legyen egy vezetékes fül hallgató, mert apa meghal ha nem hallok semmit ha a fejemen van a vezeték nélküli fejhallgató. Külön az előbbit biztos nem vettem volna meg, mert nem volt kétezer forint, sőt a szállítás talán több is lett volna, mint maga a készülék. Így a kettő együtt szállítás nélkül olyan 6 ezer 5 száz körül tette ki magát, erre rá ment a szállítás így lett kevesebb, mint 8 ezer. Tekintve, hogy a márkás cuccokat kb. 10 alatt nem lehet megvenni, én szerintem nagyon jó vásárt csináltam. Ráadásul már a következő nap itt is volt, mivel dél előtt rendeltem meg. Szóval érdemlek egy váll veregetést kérem szépen. Most nagyon büszke vagyok magamra.

Na, de részletesebben, mert tudom, hogy addig senki nem megy a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek linkjére, amíg minden kis információ morzsát ki nem sajtoltatok belőle. Szeretlek ám titeket! Na tehát, a rendelésnél lehetett választani, hogy akkor melyik legyen: vásárlás után online fizetés, vagy majd a futárnál utánvétbe? Ha utánvét, akkor kezelési költség is, amit beletesznek a szállítási költségbe, plusz 3 száz forint. Így akkor a szállítás ezer 4 száz forint helyett lesz ezer 7 száz. Nekem ez az utolsó szám nem tetszett, és nem is igazán hittem, hogy csinálnának valamit az adataimmal, ha nem akarják kelteni a saját rossz hírüket, így fizettem egyből online. Kérhettem volna a csomagot haza is meg Pick-Pack pontra is, az ár szempontjából nem jelentett volna semmit. Mivel itthon vagyok most a szünet alatt, ezért ide kértem semmi értelme nem lett volna máshova. De természetesen azok, akik esetleg dolgoznak a nyáron is, jobban szeretnék talán, hogy munka után felvegyék a kis csomagjukat, és úgy menjenek haza. Én sajna túl türelmetlen vagyok, ha akármilyen csomagról is van szó. Valószínűleg elrontanám az egész napi munkámat, annyira nem figyelnék, hol áll a fejem. De ez természetesen az én egyéni szociális problémám. Ha valaki rájött már ennek mi a gyógyszere, azt nagyon kérem, ossza meg velem, szegény szenvedővel!

És, ahogy azt már elkotyogtam, másnap már itt is volt a csomag, nagyon gyorsan kihozták, nem is számítottam rá. Igaz, hogy 10 órakor rendeltem, de akkor is, más helyeken azért két napot csak igénybe vesz, pedig jó helyek azok a más helyek is. Így teljesen megértem a szállítási költséget. Érdekes, hogy mások elkérnek ennél többet is, és mégsem szállítanak ilyen gyorsan. És most nem olyan speckó boltokról beszélek, akik a világ másik feléről szerzik be a cuccokat, hanem ugyan ilyen, szinte mindenes web shopokról. Na de ennyit is az én kis rant-emről. A lényeg, hogy gyorsan szállítják ki a rendelést.

A csomag hozzám minden probléma nélkül érkezett, egyből ki is próbáltam, és te jó ég! Szerelmes vagyok! Igen, ilyen az én szerencsém, mozdulatlan tárgyakba, és kitalált szereplőkbe leszek szerelmes… Még mindig vevő vagyok az orvosságra. De viccet félre téve, a vezeték nélküli fejhallgató egy álom egy fél napot is kibír, ha nagyon akarom, már pedig nyektetem rendesen, a hangzása tökéletes, tölteni könnyű, mit mondhatnék még? A vezetékes egy elmegy. Őszintén ennyi pénzért ennél többet nem vártam, nem is lepődök meg, szerintem más se tegye.

És akkor még annyit a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek felhozataláról, hogy szerintem hatalmas, biztos, hogy mindenki talál magának valót. Az is, aki az olcsót keresi, az is aki a márkára és az árra megy. Az öt-hat ezer forintos fejhallgatók között ott volt a száz-húszezres Apple fejhallgató is, amit biztos nem vennék mert egy fikarcnyi Apple nincs a házban, szóval minek is? De annyi biztos, hogy ha ilyet keresel itt ezt is megtalálod, a ScullCandy-vel és az összes többi márkával együtt. Őszintén ez utóbbira nekem is fájt a fogam, de sajna nincs annyi pénzem, hogy azt egy fejhallgatóra költsem…. Majd ha egyszer sok pénzem lesz…

BestMarkt műszaki áruház - elektronikai és informatikai cikkek

Szóval összességében ez egy szuper hely, az biztos, hogy ha legközelebb ajándékozni kell, ide vezet az első utam, mert nem csak én vagyok megveszve a családban az elektronikáért. Ha esetleg az olvasó is magára ismert, mint ennek a web shopnak a célközönsége, ajánlom, keresse meg a legközelebbi linket, és nézzen körül náluk. Abba még nem halt bele senki, és legalább egy kívánság listára felkerülhet pár dolog, ahogy nálam is felkerült valamennyi. Azt nem mondom meg mennyi!