Ha már a kókuszolaj sem segít, és elégedetlenek vagyunk

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kókuszolaj. Ez egy kiváló minőségű és univerzális zsíradék, amely 25 °C felett folyékony, egyébként szilárd. Mind a konyhában, mind a kozmetikában előszeretettel használják. Alkalmazzák hajra és bőrre is, hiszen a gyorsan beszívódó kókuszolaj hidratáló hatással van a bőrre. Emellett antibakteriális és antimikrobiális hatással is bír. Sőt még napozáshoz is használhatjuk, illetve napozás után is. Én is sűrűn használom legyen szó szépségápolásról, vagy főzésről. Igyekszem a családot is “megfertőzni” ezzel a mániámmal. A keresztanyám különösen fogékony ezekre a dolgokra, mert mostanában sokat panaszkodik a bőrére, illetve ezzel párhuzamosan a korára is. Azt sajnos be kell látnia, hogy van, amin már a kókuszolaj sem segít. Ilyen esetben két dolgot tehet: elfogadja, hogy nemcsak ő, hanem a bőre is megöregedett, megereszkedett; vagy pedig ha változtatni szeretne, akkor kicsit drasztikusabb megoldásokhoz nyúl. Ő végül a második mellett döntött, így segítséget kért abban, hogy közösen megtaláljuk a megfelelő helyet és szakembert, akihez ezzel a problémával fordulhat.

Ki Dr. Kelemen Ottó és mi köze a Kelemed Plasztikához?

Dr. Kelemen Ottó
Egy hozzáértő szakember segítségével akár újra jól érezhetjük magunkat a bőrünkben

A keresés során találtunk rá a https://plasztika.info.hu-ra. Egy letisztult, könnyen átlátható oldal fogadott minket, ahol első körben a Rólunk menüpontot néztük meg. Szerettük volna megismerni a helyet, elolvasni a véleményeket, mielőtt bármi másnak utánéznénk náluk. Ebben a szekcióban megismerkedhettünk a Kelemed Plasztika történetével, kialakulásával, a név eredetével és a cég telephelyeivel is, valamint azzal az orvossal, akinek a nevéhez a cég köthetó. Ő pedig Dr. Kelemen Ottó, plasztikai sebész, aki már több mint 25 éve foglalkozik plasztikai sebészettel. A plasztikai sebészet mindhárom területén jelentős rutinnal rendelkezik, és sokféle beavatkozást, kezelést végzett már. A legjelentősebb nemzetközi és hazai tudományos társaságoknak tagja. Kizárólag prémium minőségű implantátumokkal, töltőanyagokkal, gyógyászati segédeszközökkel dolgozik. Az all inclusive műtéti díjak pedig ezeket mind tartalmazzák. Így attól nem kell tartani a keresztanyámnak, hogy ne lenne hozzáértő kezekben. Ezután úgy döntöttünk, hogy néhány véleményt is elolvasunk. Örömmel olvastuk a hálás, kedves szavakat, amelyekkel korábbi páciensek illették a főorvos úrnak és csapatának munkáját. Remek érzés volt azt olvasni, hogy sokan mennyivel magabiztosabbak lettek a munkájuk miatt, illetve mennyivel nőiesebbnek érzik magukat.

Mire kell figyelni, amikor plasztikai sebészt választunk?

A vélemények olvasgatása során találtunk rá a Gyakran ismételt kérdések menüpontjára, így úgy döntöttünk, hogy abba is belenézünk, ha már így alakult a dolog. Igazából segített, hiszen abban kaptunk tanácsokat, hogyan érdemes kiválasztani a plasztikai sebészünket. Mint nagyon sok már egészségügyi probléma esetén, itt is érdemes a döntés előtt több szakember véleményét is kikérni. Megjegyzik azt is, hogy nem mindig a legolcsóbb megoldás a legkifizetődőbb. Arra is felhívják a figyelmet, hogy fontos megbizonyosodni aról, hogy az orvos rendelezik-e a megfelelő szakképesítéssel. Hiszen plasztikai sebészeti műtétet csak plasztikai sebész szakorvos végezhet, illetve esztétikai plasztikai műtétet csak 5 éves szakorvosi gyakorlattal és tapasztalattal bíró plasztikai sebész végezhet önállóan. Ezt könnyedén le is tudjuk ellenőrizni a Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság honlapján, mivel ezen az oldalon a tagsági adatok nyilvánosak.

Ugyancsak érdemes a kiválasztás során arra is figyelni, hogy milyen a rendelő felszereltésge, állapota, a körülményekről szerzett benyomásunk. Sok mindent elmond egy orvosról, ha a nagyobb esztétikai műtétek előtt az előírt kivizsgálások mellőzése mellett akar műteni minket. Szintén fontos része a műtéti folyamatnak, a pontos és megfelelő szóbeli és írásbeli tájékoztatás. A várható és ígérhető esztétikai eredmény tisztázása, modellezése. Dr. Kelemen Ottó külön kiemeli, hogy mennyire fontos kitérni az aszimmetrikus eltérések, kóros hegképződések lehetősgeire. Azt is megemlíti, hogy a gyógyászati segédeszközök, implantátumok jellemzőit is ismertetni kell a pácinesekkel.

Az arcplasztika és a fajtái

Miután tüzetesen megismerkedtünk mind a Kelemed Plasztikával, mind a doktor úr gondolataival, így az arcplasztika menüpont felé vettük az irányt. Igazán meglepődtünk, mert elég sokféle kezelés, beavatkozás közül lehet válogatni. Talán pont emiatt is időztünk el egy kicsit hosszabban ebben a menüpontban. Nagyon sok mindent elolvastunk, hiszen volt olyan, ami teljesen új dolog volt a számunkra. Pont ezért is gondolom azt, hogy már akkor is megéri ellátogatni erre a weboldalra, ha egyelőre nincs tervben semmilyen plasztikai beavatkozás, csak kíváncsiak vagyunk és érdeklődünk a téma iránt, mert rengeteg hasznos információval bővíthetjük a tudásunkat. Itt olyan kezelésekről olvashattunk, mint a Spring Thread arc/nyakplasztika, hyaluronsavas kezelések, Sculptra, Belkyra tokakezelés, ajakfiatalítás saját zsírral, arcfiatalítás saját zsírral, botox kezelés, Silhouette-Soft arc/nyak/szemöldökplasztika, COG szálak, Finom szálak, Drakula/PRP kezelés, valamint kémiai hámlasztás.

Drakula kezelés vagy Silhouette-Soft arcplasztika?

Ezek közül a keresztanyám tetszését elsőre a Drakula kezelés és a Silhouette-Soft arcplasztika nyerte el. A leírás alapján mindkettő megfelelne neki. Végül mérlegelt és az előbbi mellett tette le a voksát, úgyhogy annak próbáltunk még jobban utána járni. Dr. Kelemen Ottó leírásából megtudtuk, hogy a PPR/Drakula kezelés lényege, hogy a pácinestől vért vesznek egy PRP csőbe, amely egy olyan speciális cső, amellyel centrifugálás során ki tudják nyerni a vérlemezkékben gazdag plazmát, később ezt fogják visszafecskendezni a bőrbe. Nemcsak a folyamattal ismerkedhettünk meg, hanem azt is megtudtuk, hogy kezelés előtt és kezelés után milyen teendők vannak, hány kezelésre van szükség, illetve mik a javallatai a kezelésnek, és mennyibe kerül. Az oldal alján találtunk egy e-mail címet és egy telefonszámot is, ahol további kérdéseket tehetünk fel, valamint időpontkérésre is van lehetőség. Ehhez mindössze ki kell tölteni a konzultációs kérdőívet.

“Egészségpénztári tag vagyok, jelent ez valamit?”

A Kelemed Plasztika a vele szerződőtt Egészségpénztárak tagjainak nyújt szolgáltatásokat, a pénztári szabályzatnak megfelelően. Az oldalon annyit kérnek, hogy ha szeretnénk igénybe venni egészségpénztári finanszírozást, akkor azt előre jelezzük. Lehetőség van egyébként részleges finanszírozásra is. A lényeg az, hogy pontosan határozzuk meg az összeget és legyen rá fedezet. Ha egy egészségpénztárral nincs szerződésük, de a páciens igénybe kívánja venni az egészségpénztári kifizetést, akkor két héten belül leszerződnek az adott pénztárral. Arról is szót ejtenek itt, hogy a kifizetés több módon is történhet, így itt is arra kérnek minket, hogy ezt is időben egyeztessük. Egyébként a weboldalon lehetőség van megnézni, hogy milyen egészségpénztárakkal állnak szerződésben.

Ahogy korábban írtam, a keresztanyám végül a PRP/Drakula kezelés mellett döntött, de azért felvette e-mailben a kapcsolatot a Kelemed Plasztikával, hogy még néhány dolgot tisztázzanak. Amint ez megtörténik, és úgy érzi, hogy neki ez a kezelés sokat segítene, mind külsőleg, mind belsőleg, akkor mindenképpen időpontot foglal személyes konzultációra Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebészhez. Én pedig izgatottan várom, hogy hogyan dönt majd.