Internetről szinte bármit lehet már rendelni, még motorgumit is

Egyre jobban igyekszem odafigyelni a táplálkozási szokásainkra. Ahol lehet ott keresem az alternatív lehetőségeket, így van ez a zsiradékok esetében is. Például mostanában elég sűrűn használok kókuszolajat. Azzal csak annyi a probléma, hogy abból nem olyan nagy a választék a szupermarketekben, mint pl. az étolajból. Emiatt legtöbbször inkább online rendelem meg, hiszen ott nagyobb a választék, szóval bátran válogathatok. Amúgy is jellemző rám, hogy sokat vásárolok online. Kényelmes, gyors és nem is túl bonyolult.

Legutóbb például motorgumit vásároltam. Szerencsére ma már ezt is lehet online intézni. Sok márka és típus közül lehet válogatni, így biztos, hogy mindenki megtalálja a neki, illetve a járművének megfelelőt. Nekem a www.motortire.hu oldalára esett a választásom, itt nézegettem az abroncsokat és végül itt is adtam le a rendelésemet. Korábban nem ismertem őket, viszont egy ismerős ajánlására felkerestem a weboldalukat, és nem csalódtam. Széles termékpaletta fogadott, de ennek ellenére könnyedén eligazodtam a honlapon, mivel több kategóriába vannak szedve a termékek, és ha ez még nem lenne elég, ott van a kereső is. Annak a segítségével pedig igazán könnyen megtalálhatjuk a tökéletes terméket. Kiválaszthatjuk, hogy új vagy használt gumikat keresünk, emellett megadhatjuk a márkát is. Azt is beállíthatjuk, hogy melyik kategóriában keressünk, valamint a méretek (szélesség, magasság, átmérő) megadásával is szűkíthetjük a találatokat. Én is örömmel használtam a www.motortire.hu ezen funkcióit.

Elképzelés és valóság

Nagyjából volt egy elképzelésem, hogy milyen típusú abroncsokra van szükségem, de azért inkább többet is megnéztem. Szerencsére a gumik leírása tartalmazza a méretet, a kategóriát, a típust, a gumi súlyát, a sebességet és azt, hogy tömlős vagy tömlő nélküli. A https://www.motortire.hu/ weboldalán páros akciókat is hirdetnek, úgyhogy én erre is vetettem egy pillantást, de végül a nagyobb választák miatt inkább a többi termék közül válogattam. Így jutottam el a Continental K 112 69 H motorgumihoz, amely egy classic kategóriába tartozó, első/hátsó típusú, tömlős motorgumi. A leírás arról is tájékozatott, hogy melyik ennek a típusnak a párja. Így végül az, illetve ez a gumi került bele a kosaramba.

Hogyan zajlik a rendelés menete?

A rendelés is egyszerű volt, ahogy eddig is minden az volt a www.motortire.hu-n. Én a kiszállítás mellett tettem le voksomat, mert az kicsivel kényelmesebb megoldásnak tűnt számomra. Ennek a díja országosan, egységesen 2000 Ft-ba kerül. Egyébként arra is van lehetőség, hogy személyesen elmenjünk a termékért. Ezután már csak a számlázási és szállítási adatokat kell megadni, és le is adhatjuk a rendelést. A kiszállítás 1-2 munkanapot vesz igénybe, attól függően, hogy mikor adtuk azt le. 12:00-ig leadott rendelést, ha van raktáron a termék, akkor a következő munkanapon kézhez kapjuk. A 16:00-tól leadott rendelést pedig a következő munkanapon dolgozzák fel. Mivel én délelőtt rendeltem, illetve a választott termékek raktáron voltak, ezért én már a rendelést követő munkanapon megkaptam a termékeket.

www.motortire.hu

Kicsit aggódtam, hogy mi lesz, ha mégse tetszik a megrendelt termék, de aztán olvastam a honlapon, hogy ezt is orvosolni tudják. Mindössze egy e-mailt kell írnunk, ha visszamondanánk a rendelést. Ha pedig már átvettük a csomagot, akkor az átvételt követő nyolc napon belül jelezni kell, hogy mégsem szeretnénk a terméket, vissza kell juttatni a terméket és visszafizetik a számlázott árat. A visszajuttatás viszont a mi feladatunk. Visszavihetjük személyesen, vagy pedig 2000 Ft-ért vissza tudjuk szállítatni.

Szerencsére nem kellett csalódnom, így ezeken a procedúrákon sem kellett végigmennem. Egy jó élménnyel és egy pár új motorgumival lettem gazdagabb.