Kókuszolajért indultunk, acéllemez kereskedésben kötöttünk ki

Mostanában sokat olvasok a különböző reformalapanyagokról, amit a konyhában és a kozmetikumként is lehet használni, így találtam rá a kókuszolajra. Főleg sütikhez szoktam használni, de kipróbáltam már olyan változatát is, mely testápolóként funkcionál és nagyon meg voltam elégedve vele! Van egy konkrét üzlet, ahonnan szeretem ezeket az anyagokat beszerezni, mindig ellátogatok oda, ha fogytán van valamiből. Legutóbb férjemmel mentem, még egyéb elintéznivalónk is akadt és útközben egy acél kereskedelem mellett hajtottunk el. Megállt, és visszatolatott. Mondta, hogy szeretne ide bemenni, mert van egy dolog, amin már régóta gondolkodik, hogy a házunkon hogyan is lehetne megvalósítani. Ezeket az ötleteket mindig ráhagytam, mert mindig praktikus és kreatív dolgokat talál ki, így kíváncsian mentem utána a kereskedésbe.

A cégtáblán az Acélpartner Kft neve állt. Ez egy olyan vállalkozás, amely többek között plazmavágással, CNC gépi forgácsolással és kereskedelemmel is foglalkozik. Főleg a gépipar, az építőipar és az energiaipar szereplőinek beszállítói. Széleskörű szolgáltatásokat nyújtanak, rövid vállalási határidővel és nagy termékkapacitással dolgoznak több, mint 20 éve már a piacon. Nemcsak a hazai, de a nemzetközi színtéren is jelen vannak.

Többféle vágási módszerrel dolgoznak, lángvágással például a szerkezeti acélokat, plazmavágással a szénacélokat dolgozzák fel, de vállalnak hegesztési gyökelőkészítést és végeznek felülettisztítást is. Sokféle géppel dolgoznak, minden tevékenységhez profi berendezéseket szereztek be, amelyekkel könnyedén követni tudják a vevői igényeket és persze a különböző fémfeldolgozási trendeket és elvárásokat is. Van olyan fémfeldolgozási eljárás, melyet egyedülállóként végeznek az országban.   

Ezek mellett egyéb építőipari kivitelezést és akár bérmunkát is végeznek, előzetes igényfelmérés és szerződés szerint. Építőipari feladatokat is végeznek igény szerint, például kőműves, lakatos, vagy építőmesteri munkákat.

Mint már említettem, a vállalkozás acéllemez kereskedelemmel is foglalkozik, melegen hengerelt lemezeket értékesítenek raktárkészletről.  A honlapjukon részletesen fel van tüntetve, hogy milyen vastagsági mérettartományban, milyen táblaméretekből lehet válogatni. A raktározott lemezminőségek is nagyon alaposan, részletekbe menően vannak felsorolva, minden szükséges információt megkap, aki érdeklődik, de természetesen meg van adva azoknak a kollégáknak a neve és elérhetősége is, akiket lehet keresni, ha egyéb kérdés, vagy igény merülne fel. Fel is kerestem a telefonomon a honlapot. Tetszett amit találtam, mert egy szép felületű, áttekinthető, informatív weboldalt találtam.

Közben felvázolta a férjem az elképzelését, amit egy technológus kolléga figyelmesen végighallgatott, majd elmondta, hogy milyen anyagot, kezelési technikát és minőséget javasol a megvalósításhoz. Megbeszélték, hogy mikorra fog elkészülni a műszaki rajz és mi a további teendők és hogy milyen anyagok beszerzéséről kell a megvalósításhoz gondoskodni még. Elmagyarázta, hogy milyen eljárással fogják kezelni az adott anyagot és hogy milyen technikával fog lezajlani a gyártás. Meg is lepődtünk, hogy valóban mennyire rövid vállalási határidővel dolgoznak.  A megbeszélés és egyeztetés is gyorsan, gördülékenyen zajlott, nem sok időt töltöttünk náluk és mégis sokra haladtunk ebben az acél kereskedelemben. Elérhetőségcsere után el is köszöntünk egymástól.

Aztán tovább is mentünk a bevásárló körutunkra, és elintéztünk még minden fontos és szükséges dolgot, ami eszünkbe jutott. Elmentünk a kókuszolajért is, többet is vettem belőle, mert szerencsére nagyon jó áron sikerült hozzájutni. Azon a délelőttön mindenki elégedett volt, a férjem örült, hogy megvalósulhat végre a régen dédelgetett ötlete, én pedig sütöttem délután egy finom süteményt, amibe kókuszolajat használtam. Nagyon finom lett.