Kókuszolajjal és vitorlázással a testi-lelki egészségért!

Az egészséges életmód napjainkban egyre több ember számára fontos. Hiszen azok vagyunk, amit megeszünk. A kókuszolaj kiváló alternatíva sütéshez-főzéshez, a sütemények és a főételek is ízletesen elkészíthetőek vele és még egészséges is. Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy az egészség nem adott, hanem bizony tennünk is kell érte nap mint nap. Megteremtése pedig a tányéron kezdődik.

Az egészséges életmód azonban nem csak abból áll, hogy a testünk egészséges és tudatosan táplálkozunk, sportolunk és kellő mennyiségű pihenéssel jutalmazzuk meg magunkat. A jóllét lényeges összetevője a lelki oldal harmóniájának megteremtése is. A pszichés problémák megoldása, a nyugalom megalapozása, a stresszűzés és ezek menedzselése ugyancsak fontos feladat, ha szeretnénk jól lenni kívül-belül.

Semmi sem tölti fel jobban a lelket, mint egy szabadtéri program a természet közelében. Nyáron szerencsére erre bőven van lehetőségünk, a vizek kedvelői pedig új lehetőségeket is felfedezhetnek. Érdemes kipróbálni például a vitorlázást. Nem kell hozzá sokat kutatni, hogy rátaláljunk a BalatonPro oldalára, ahol számos vitorlás élmény közül választhatunk.

Bérelhetünk például vitorláshajót, de ha nem szeretnénk a vezetéssel vesződni vagy nem vagyunk ezen képesség birtokában, béreljünk vitorlást kapitánnyal. Sétahajózásra és kirándulásra is lehetőségünk van. Természetesen jeles alkalmakra – leány- és legénybúcsúra, születésnapra, családi összejövetelekre – is birtokba vehető egy vitorlás, de ha csak gyönyörködnénk a naplementében és a szívünkbe szeretnénk zárni a lenyugvó napsugarakat, ahogy megtörnek a Balaton víztükrén, a BalatonPro kitűnő választás.

BalatonPro

Kisebb társaságok, párok, de akár egyedülállók számára is felejthetetlen élményeket tartogat egy ilyen vitorlás út. A BalatonPro személyzete rendkívül diszkrét és segítőkész, italokkal, kérés esetén vízi játékokkal is várják a fedélzeten pihenőket. Sőt, a Balaton közepén még exkluzív csobbanásra is van lehetőség. A partra hajózva pedig beülhetünk egy vacsorára valamely Balaton-parti vendéglátó egységbe és/vagy elkortyolhatunk egy pohár finom bort a parton.

A BalatonPro vitorlás szolgáltatásai csapatépítő szervezésére is kiválóak, a csodás környezet és a kihagyhatatlan élmények közelebb hozzák majd egymáshoz a kollégákat. A közös játék és pezsgőzés pedig megalapozza a vitorlás csapatépítő hangulatát. A csapatépítők kedvelt módozata, amikor regatta versennyel van kombinálva a vitorlázás. Itt a vitorlás alapoktatást követően mérkőzhetnek meg egymással a csapattagok. Egy ilyen program időtartama 2 és 8 óra között változik. Természetesen van lehetőség fakultatív eseményekkel tűzdelt csapatépítő megtartására is, a BalatonPro csapata ilyenkor az egyedi igényekhez igazítva valósítja meg a programot, természetesen ki lehet kötni valamely Balaton-parti településen, így szárazföldi programok is megtarthatóak a vitorlázás mellett.

Akár csapattal, akár pedig párban vagy önállóan vágunk neki a Balatonnak a BalatonPro vitorlások egyikén, biztos, hogy teljesen feltöltődünk majd. Már a látvány sokat ad, pláne, ha különböző programokkal egészül ki az élmény. Érdemes utánanézni az opcióknak, előre megtervezni az útvonalat és a napirendet is.

A lelkünk ápolása tehát nagyon fontos, épp annyira, amennyire a testünké is. Kezdjük a változtatást kis lépésekkel, elsőként érdemes megválni a káros zsíroktól és olajoktól, a napraforgó olajat cseréljük kókuszolajra. Nemcsak ízletesebb, de kívül-belül tápláló is. A kókuszolaj bőrre kenve is kiválóan ápol és még az ára is kedvező. Érdemes mielőbb életmódváltásba kezdeni, hiszen egy életünk van. Nem mindegy, hogyan éljük azt le.