Kókuszolajtól a hűtőkig

A minap az egyik munkatársammal beszélgettünk a kókuszolaj jótékony hatásairól. Tudja, hogy hajnövesztésre használom ricinusolajjal keverve, és megkérdezte, hogyan tárolom el sokáig. Mondtam neki, hogy én főként a kamrában hagyom felbontás után is, nyáron ugyan picit olvadni kezd, de alapvetően tartja a szilárd formáját. Mesélte, hogy ő eddig hűtőben tárolta, és valahogy innen jutottunk el a hűtőszekrények témájáig. Hozzátette, hogy korábban nem is gondolta volna, mennyi mindennel jár egy vendéglátóipari nyitása, de amióta a bátyjáék belevágtak, ő is beleásta magát a témába, és folyton a jobbnál jobb ajánlatokat keresi.

Így jutott el az RDealer.hu weboldalára, ami mindenki számára érdekes lehet, aki ipari konyhai berendezéseket keres. Nem csak fotók és leírások érhetők el a termékekről, egy-egy blogbejegyzés is segít eligazodni a látogatóknak. Kíváncsiságból én is végigböngésztem a kínálatot a kollégámmal – a fagyasztóktól kezdve a sütőlapokon át a kisebb konyhai kiegészítőkig. Biztosan nem lehet egyszerű ár-érték arányban, méretekben és funkcionalitását tekintve is a legjobb ajánlatot megtalálni, de azt gondolom, egy ilyen weboldal jelentősen megkönnyíti a folyamatot. Egyrészt szinte mindent megtalálhatunk egy helyen, másfelől kategóriák és márkák alapján is kereshetjük és szűrhetjük a találatainkat, valamint azt is beállíthatjuk, használt vagy új terméket szeretnénk, illetve mi lehet a minimum és a maximum ár.

Az RDealer.hu maga egyébként tapolcai székhelyű, és e-mailben, valamint több telefonszámon is el tudjuk őket érni. Aki vásárolni szeretne, annak lehetősége van telefonon, valamint személyesen ennek lebonyolítására. A nyitvatartásról és a fizetési módokról is információt kapunk az RDealer.hu-n. Bár a legtöbb termékről sok fénykép áll rendelkezésre, úgy vélem, hogy ha van rá lehetőség, érdemes élőben is megtekinteni ezeket az eszközöket, hiszen mégiscsak nagy beruházás egy-egy ilyen termék megvásárlása. Ezért is gondoltam, hogy megemlítem a blogomon a weboldalt, hátha valakinek segítség lesz.

Lehet, hogy valójában sosem nőttem fel igazán, mert leginkább a fagylalttal és jégkásával és mindenféle hasonló finomsággal kapcsolatos eszközök ragadták meg a figyelmemet a teljes kínálatból. Ámuldoztam a shake készítő gépen, a jégkásagépek és a lágy fagylaltgépek kellemes gyerekkori emlékeket idéztek fel bennem. Olyan multifunkciós gépeket is láttam, amik például frappét, shake-et és jégkását, vagy utóbbi kettő mellett forró csokit és limonádét is tudnak varázsolni. Thaiföldi fagylalt készítésére alkalmas pult is található a kínálatban, ami szintén egy nagyon különleges szerkezet. A termékek a legkülönfélébb designnal és stílusban kaphatóak.

Kis túlzással így azt mondhatom, hogy a kókuszolaj kiváló téma, hiszen nem csak a hajunk lesz tőle puha, dús és hosszú, hanem a legkülönfélébb hasznos információkhoz is hozzájuthatunk általa.