Találtam a kókuszolajnál is jobb bioszérumot a bőrömre

Nem csak öregedés miatt, a foglalkozásomból adódóan is sokat kell törődnöm a bőrömmel, hogy ne bosszulja meg magát, hogy előadóművészként mindig, teljes arcot borító sminkben vagyok esténként. Korábban a kókuszolajban hittem, mert a gasztronómia után elsősorban a kozmetikumok területén használják, és ami bevált másoknak, azzal szoktam magam is kísérletezni… Találtam is egy arcregenerálót és sminklemosót egyben, és bár úgy-ahogy működött, nálam a kókuszolaj csak a “nem is rossz” címkével ellátott kategóriába került.

Viszont ragaszkodom továbbra is a természetes alapanyagú dolgokhoz, és szembejött egy arclemosó tonik is, amiről viszont többen áradoztak a neten, mint bármi másról: Florence BIO arctonik 250 ml. Erről és a gyártó egyéb termékeiről is mindenki jót írt eredetileg.

Főleg a C-vitaminos arcszérumukat dicsérték még sokan (az arclemosó tonik mellett). “Gyorsan szívódik fel és selymessé lesz tőle az ember arca” – írja valaki róla. Feltölti a ráncokat – ez is visszatérő pozitívumaihoz tartozott, mikor recenziót tett valaki közzé, és engem tényleg minden megfog amúgy is, ami bio… Utána is olvastam hivatalos forrásból, a weboldalon is, és tetszett, hogy teljesen kimerítően megosztanak mindenféle információt az előállításáról a vevőkörrel, biztosítanak, hogy a transzparencia útján nem egy alaptalanul felmagasztalt termékhez jutunk, és azt is felsorolják, milyen szigorú ellenőrzéseken és vizsgálatokon esett át minden szérumuk, amely végső minősítéséket szintén hiánytalanul elénk tárnak.

Na ez már döfi – gondoltam, mielőtt először rendeltem arclemosó tonikot, és C-vitaminos arcszérumot. Egyikről sem mondok már le szerintem, egy jó ideig, vagy talán soha…

Nem tömíti el a pórusokat, inkább azt tapasztaltam, hogy pórus összehúzó hatása van. Nekem ez mindig kritikus. Tényleg nagyon gyorsan szívódik be, ezt magam is alá tudom támasztani, és ezt szintén nagyon fontosnak tartom, mert nem szeretem az idegen anyag-érzetet az arcomon. Tehát nem “ragacsol” össze és hasonlók.

Most, az utóbbiak során a C-vitaminos csodaszérumról beszéltem, de mint mondtam, amivel minden kezdődik, az az arclemosó tonik! Ezt kell a többi előtt használni. Van csigakrémes arcápolójuk is, aminek szintén egyik fő feladata az öregedés hatásainak tompítása, így idősebb korosztálynak kifejezetten ajánlom, de mindig tonizáljunk előtte – meggyőződésem, hogy ez így jó dolog. Ha egyben, a weboldalon feltüntetett sorrendben használjuk a dolgaikat, az pedig eleve elősegíti, hogy egyik szérum hatásosságát megalapozza valamelyik másik, mondjuk azáltal, hogy a tonikban található dolgok segítik a C-vitaminos ápoló felszívódását.

Van “Gyakori kérdések” menüpont a weblapon, ami szerintem sosem butaság, sőt én mindig ezzel kezdem az olvasást, ha kíváncsi vagyok bármilyen termékre, bármilyen témában! Itt is a legkézenfekvőbb dolgok jönnek szembe a válaszok között: mit takarnak a szlogenjeik, mitől vegán, mitől bio, és hogyan gyártják a szérumokat? Valamint, milyen rutint javasolnak, és lehetnek-e mellékhatások? (Nem igazán, de olvassunk el mindig mindent!)

Nem véletlenül érzitek úgy – és érezzük mindannyian, szerintem -, hogy túl sok a vegyszer, a méreg, ami beviszünk a szervezetünkbe, ezért én már csak az ilyen, bio jellegű szérumokban bízok. Nem vetem el a kókuszolajat sem, de a Florence BIO az ő saját területükön egyelőre kiugró. Remélem, hogy előhúznak még mást is a kalapból – mármint, hogy előrukkolnak más jellegű termékkel is. Noha nem értek persze az egészhez, én csak felhasználó vagyok, de az biztos, hogy ha valaki nem közli velem ennyire alaposan, miként oldja meg, hogy felesleges mérgek, vegyszerek nélkül készül el náluk bármilyen termék, attól nem vásárolok. Fő a dokumentáltság és az őszinteség, nem a vevők megtévesztése… A florencebio.hu-n leírtakból sok gyártó okulhatna, úgy is, hogy miként szerkesszünk, és töltsünk fel informatív tartalommal egy weboldalt, és abban is, hogy eleve érdemes áldozni az egészséges alapanyagok előállítására és használatára. Mert egyre inkább ebbe az irányba halad a világ, szerencsére!

arclemosó tonik