Üvegnyomtatás és kókuszolaj

Egészség, környezetvédelem, klímaváltozás, energiahatékonyság, fenntarthatóság…
Égetően fontos, világméretű problémák és célok! Én magam is törekszem a magam apró univerzumában tenni valamit, hogy tudatosabb,”zöldebb” életet éljek. Azzal kezdtem, hogy jobban odafigyelek, mit eszem, mit kenek magamra – elkerülve lehetőleg az adalékanyagok és vegyszerek rengetegét. Itt van például kedvencem, a kókuszolaj, ami éppúgy remekül felhasználható sütésre, főzésre, illetve mesterséges kencék helyett kiváló bőr- és hajápolóként is megállja a helyét. Épp a konyhámat rendezgettem, amikor egy új formájára bukkantam a környezettudatosságnak. Talán elenyészőnek tűnik az, amit most megemlítek, de higgyétek el, a legkisebb gesztus is számít, nem is keveset! Minden nagy utazás egy kis lépéssel kezdődik.

Bemutatok egy olyan környezettudatos életmódra vonatkozó praktikát, amelyhez nekem a Color Nyomda adott inspirációt, méghozzá az üveg újrahasznosítása terén. Ha már most kíváncsivá tettelek benneteket, kattintsatok a Color Nyomda üvegnyomtatási szolgáltatásait bemutató oldalra: https://www.colornyomda.hu/munkaink/uvegnyomtatas/

Életmódot változtathatunk azzal is, hogy átgondoljuk vásárlási szokásainkat, illetve csökkentjük a hulladéktermelésünket. Adok a következőkben néhány új tippet fenntartható tárolásra, érintve a gazdaságosságot, a hulladékkezelést és az újrahasznosítást, megfűszerezve mindezt egy csöppnyi kreativitással.

Üveg újrafelhasználása üvegnyomtatással:

  • Vásárlás és kevesebb hulladék: Kerüljétek az egyszer használatos műanyag palackokat és edényeket, és válasszatok üvegcsomagolást, például üvegpalackokat és üvegedényeket. Ezek újrafelhasználhatóak és könnyen tisztíthatóak.
  • Alkossatok egyedit abból, amitek már megvan! Az üvegnyomtatás egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a használt üveg csomagolóanyagok kreatív újrahasznosítását, hogy új termékeket hozzanak létre. Itt van néhány lépés, hogyan lehet ezt megvalósítani:
  • Első lépésként gyűjtsetek össze használt üvegeket, például üvegpalackokat vagy üvegedényeket. Tisztítsátok meg őket, távolítsátok el róluk a címkéket és az egyéb szennyeződéseket.
  • A Color Nyomda segít edényeiteket az üvegnyomtatással újravarázsolni! Nem kell címkeragasztással, műanyag zacskókkal és flakonokkal bíbelődni! Elég egyszer a Color Nyomdával feliratozni, esetleg valami grafikával ellátni az üveg tárolókat!
  • A nyomtatott üveg nagyon strapabíró, a felirat vagy minta még mindennapos használat mellett sem fog lekopni, karcolódni. Erkélyen, kültéri teraszon is bátran használhatod a Color Nyomda által nyomtatott üvegeket, az időjárás viszontagságai sem fognak ki rajtuk!

Nem mellesleg, amióta az üvegnyomtatást felfedeztem és alkalmaztam, sokkal, de sokkal szebb, egységesebb és rendezettebb lett az otthonom. Konyhám ékessége például a sok egyforma fűszeres üvegem, kedves kókuszolajom pedig egy különleges formájú üvegbe került. A fürdőszobámban is átvette a kókuszolaj a bolti krémek és balzsamok helyét, ott egy széles nyílású üvegtégelyre kértem üvegnyomtatást, igazán jól mutat.

Vágjatok bele ti is, a Color Nyomda oldalán rengeteg ötletek meríthettek a kreatív és újrahasznos tároláshoz: https://www.colornyomda.hu/munkaink/uvegnyomtatas/